Патăрьел районĕ

Ĕнер ЧР Стройминĕн хула тăвакан канашĕнче Тикеш ялĕ çумĕнче археологи комплексне тумалли проектăн эскизне пăхса тухнă. Проекта ЧР тава тивĕçлĕ художникĕпе Юрий Ювенальевпа унăн ывăлĕ Сергей Ювенальев художник-дизайнер хатĕрленĕ. Проектпа килĕшуллĕн, комплекс икĕ пайран тăрĕ. Кунта чылай çурт-йĕр çĕклеме палăртнă. Авторсен шухăшĕпе, хура тата шурă мунчасене вутăпа хутĕç. Варринче туристсен комплексĕ пулĕ. Вăл хăна çурчĕсенчен, музейре, администраци офисĕсен¬чен, инженери инфратытăмĕнчен, хуçалăх блокĕсенчен тăрĕ. Асăннă территори «Нурăс - Патăрьел - Елчĕк» автомобиль çулĕ çинче, Тикеш ялĕн анăç енче вырнаçĕ. Археологи комплексне хута яни Патăрьел районне аталанма пулăшасса шанаççĕ. Çав вăхăтрах Чăваш Енре туристсем валли интереслĕ тепĕр маршрут та пулĕ.

Хыпар

17 мая 2019